Prajitura Alba ca zapada

de ralu_ca in Prajituri, 7 Dec 2015 | 8171 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Foi:
  • 10 linguri lapte
  • 10 linguri ulei
  • 10 linguri zahar
  • 2 oua
  • praf sare
  • 1 lingura bicarbonat sodiu
  • 600 g faina (cat cuprinde)
  • Crema:
  • 1,5 l lapte
  • 8 linguri faina
  • zeama de la 1 lamaie
  • coaja lamaie
  • 8 linguri zahar
  • 200 g unt
  • 1 fiola esenta vanilie
  • nuca cocos
Portii: 30
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Alba ca zapada:

Intr-un vas punem ouale, zaharul, laptele si uleiul si amestec foarte bine cu un tel. Adaug sarea si bicarbonatul stins cu putina zeama de lamaie, amestecand bine. Acum faina, cate o lingura pana se formeaza un aluat omogen. Daca e necesar amestecati si cu mana, pt ca incepe sa se lipeasca pe tel. Il scot si il framant, sa fie moale, dar sa nu se lipeasca pe maini. Il voi lasa jumate de ora, apoi il tai in 3 bucati. Pe o hartie de copt incep sa intind cu facaletul pana obtin o foaie foate subtire si le intep cu furculita. Asa procedez cu toate. Pe fundul unei tavi pun cate o foaie si le introduc la cuptor pt approx 20 minute. Le las sa se raceasca si fac crema.

Intr-o cratita pun faina, zaharul, coaja lamaie si amestec cu telul. Adaug cate putin lapte pana se formeaza crema si esenta si pun pe foc pana incepe sa se ingroase.

O las la racit si pun si zeama de lamaie, amestecand usor. Dupa ce sa- racit cu ajutorul unui mixer adaug cate putin unt pana il incorporez pe tot. Acum crema e gata.

Pe o folie de plastic pun prima foaie si deasupra crema, apoi foaie, crema, foaie si iar crema (dar nu foarte multa). Pe deasupra presar nuca cocos din abundenta.

Imbrac prajitura cu folia de aluminiu, a.i. sa fie impachetata foarte bine, deasupra un fund si o greutate peste el.

Las pana a 2a zi, apoi am taiat-o. Este delicioasa, foile s-au inmuit si se topeste ingura !

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Alba ca zapada" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Prajitura "Alba ca zapada"